× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A nyúl, aki nem szerette a sört

|
2013. április 14. | Napjaink
Az algyői nyúl már akkora sztár, hogy kirándulást szerveznek a megfigyelésére. A delmagyar.hu olvasó-tudósítója nem hiába zarándokolt Algyőre.

Kiss Annamária írta: „Szombaton Algyőn kirándultunk, azzal a nem titkolt céllal, hogy felkutatjuk az életmódot váltott titokzatos algyői nyulat. Először úgy tűnt, hogy nem járunk szerencsével, mert eleinte sehol sem találtuk, de aztán észrevettük a Lőrinc utca egyik kertjében.A fotózást hagyta, de a közelebbi barátkozást hűvösen elutasította (pedig még sörrel is kínáltuk), és átugrabugrált a kisbolt elé.

Itt egy ideig állt és (tapsi)fülelt, majd innen is továbbinalt.

Pár pillanat múlva átment a főúton is, és eltűnt a szemünk elől. Nem sokkal később, a töltés felé sétálva, egy sövény alatt találtuk meg. Itt már békén hagytuk, nem próbálkoztunk tovább barátkozni vele (és a sör is elfogyott).A nap érdekessége, hogy később egy másik nyúllal is összefutottunk a kertek alján, egy mezei nyúllal (ez szokatlan volt, hiszen a mezei nyúl általában kerüli a lakott területeket). Így ugyanazon a napon láthattunk egy emberektől távolodó házi és egy emberek felé közeledő vad nyulat" - írta a delmagyar.hu olvasója.
 

További hírek

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

50 kilogrammnyi csirkehúst lopott a házból a 45 éves férfi.

2022. augusztus 05. | Rendőrség Bővebben

Szingapúrból érkeztek fiatal edzők az Algyői Vizisport Egyesülethez, hogy megnézzék, hogyan lehet egy ötletből egy remek egyesületet építeni. A fiatalok nagyon lelkesen és nyitottan ismerkednek a hazánkban működő kajak-kenu sport struktúrájával és az edzések módszertanával.

2022. augusztus 03. | Sport Bővebben

Befizetés, beiratkozás, szünet, családi délelőtt, ballagás a Bóbita Bölcsődében

2022. augusztus 01. | Oktatás Bővebben

×