× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A nyúl, aki nem szerette a sört

|
2013. április 14. | Napjaink
Az algyői nyúl már akkora sztár, hogy kirándulást szerveznek a megfigyelésére. A delmagyar.hu olvasó-tudósítója nem hiába zarándokolt Algyőre.

Kiss Annamária írta: „Szombaton Algyőn kirándultunk, azzal a nem titkolt céllal, hogy felkutatjuk az életmódot váltott titokzatos algyői nyulat. Először úgy tűnt, hogy nem járunk szerencsével, mert eleinte sehol sem találtuk, de aztán észrevettük a Lőrinc utca egyik kertjében.A fotózást hagyta, de a közelebbi barátkozást hűvösen elutasította (pedig még sörrel is kínáltuk), és átugrabugrált a kisbolt elé.

Itt egy ideig állt és (tapsi)fülelt, majd innen is továbbinalt.

Pár pillanat múlva átment a főúton is, és eltűnt a szemünk elől. Nem sokkal később, a töltés felé sétálva, egy sövény alatt találtuk meg. Itt már békén hagytuk, nem próbálkoztunk tovább barátkozni vele (és a sör is elfogyott).A nap érdekessége, hogy később egy másik nyúllal is összefutottunk a kertek alján, egy mezei nyúllal (ez szokatlan volt, hiszen a mezei nyúl általában kerüli a lakott területeket). Így ugyanazon a napon láthattunk egy emberektől távolodó házi és egy emberek felé közeledő vad nyulat" - írta a delmagyar.hu olvasója.
 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×