× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A Magyar Kultúra Napja Algyőn

|
2015. január 24. | Kultúra
A Faluház és Könyvtár gazdag programsorozattal készült a kultúra napjára, ahol minden korosztály megtalálhatta a kedvére való rendezvényt.

Már hagyománnyá volt, hogy délelőttönként mesefoglalkozással készülünk az óvodásoknak a Könyvtárban. A Pillangó, a Csigabiga, a Katica és a Micimackó csoport volt a vendégünk, akikkel Móra Ferenc: A kesztyű c. mesét játszottuk el, majd a mesére épülő feladatokat oldottunk meg.

Csütörtök este a Faluházban Csókási Kata Nóra tűzzománc-kiállítását tekinthettük meg a Galériában. A tárlatot Virágné Márta Nóra nyitotta meg.

Majd a  Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) zenés, verses játékát tekinthettük meg a Klubteremben, amely a „Legjobban vágyom a mézízű sorsra” címet kapta.  A műsor  az SZTE Kulturális Iroda által kiírt Akrosztichon pályázatra érkezett pályaművekből válogatott versekre épült. Többek között Pigniczki Daniella, Bártfai Csaba, Csaba Eszter Anna, Géczi Gergő István, Ficzere Ágnes, Szvoboda Zoltán, Balogh Gyula tollából születet verseket hallhattunk. Emellett a klasszikusok is megszólaltak:  József Attila, Varró Dániel, Szabó Lőrinc, Ady Endre verseivel ünnepeltük a kultúra napját. Szereplők: Bartók Gary, Hadzsy János, Lipták László, Péterffy Andrea, Varga Norbert.

Köszönjük nekik a kellemes estét!

Képek itt: http://algyokultura.hu/index.php/kepek
 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×