× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A Magyar Kultúra Napja Algyőn

|
2015. január 24. | Kultúra
A Faluház és Könyvtár gazdag programsorozattal készült a kultúra napjára, ahol minden korosztály megtalálhatta a kedvére való rendezvényt.

Már hagyománnyá volt, hogy délelőttönként mesefoglalkozással készülünk az óvodásoknak a Könyvtárban. A Pillangó, a Csigabiga, a Katica és a Micimackó csoport volt a vendégünk, akikkel Móra Ferenc: A kesztyű c. mesét játszottuk el, majd a mesére épülő feladatokat oldottunk meg.

Csütörtök este a Faluházban Csókási Kata Nóra tűzzománc-kiállítását tekinthettük meg a Galériában. A tárlatot Virágné Márta Nóra nyitotta meg.

Majd a  Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) zenés, verses játékát tekinthettük meg a Klubteremben, amely a „Legjobban vágyom a mézízű sorsra” címet kapta.  A műsor  az SZTE Kulturális Iroda által kiírt Akrosztichon pályázatra érkezett pályaművekből válogatott versekre épült. Többek között Pigniczki Daniella, Bártfai Csaba, Csaba Eszter Anna, Géczi Gergő István, Ficzere Ágnes, Szvoboda Zoltán, Balogh Gyula tollából születet verseket hallhattunk. Emellett a klasszikusok is megszólaltak:  József Attila, Varró Dániel, Szabó Lőrinc, Ady Endre verseivel ünnepeltük a kultúra napját. Szereplők: Bartók Gary, Hadzsy János, Lipták László, Péterffy Andrea, Varga Norbert.

Köszönjük nekik a kellemes estét!

Képek itt: http://algyokultura.hu/index.php/kepek
 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×