× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A Magyar Kultúra Napja Algyőn

|
2015. január 24. | Kultúra
A Faluház és Könyvtár gazdag programsorozattal készült a kultúra napjára, ahol minden korosztály megtalálhatta a kedvére való rendezvényt.

Már hagyománnyá volt, hogy délelőttönként mesefoglalkozással készülünk az óvodásoknak a Könyvtárban. A Pillangó, a Csigabiga, a Katica és a Micimackó csoport volt a vendégünk, akikkel Móra Ferenc: A kesztyű c. mesét játszottuk el, majd a mesére épülő feladatokat oldottunk meg.

Csütörtök este a Faluházban Csókási Kata Nóra tűzzománc-kiállítását tekinthettük meg a Galériában. A tárlatot Virágné Márta Nóra nyitotta meg.

Majd a  Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) zenés, verses játékát tekinthettük meg a Klubteremben, amely a „Legjobban vágyom a mézízű sorsra” címet kapta.  A műsor  az SZTE Kulturális Iroda által kiírt Akrosztichon pályázatra érkezett pályaművekből válogatott versekre épült. Többek között Pigniczki Daniella, Bártfai Csaba, Csaba Eszter Anna, Géczi Gergő István, Ficzere Ágnes, Szvoboda Zoltán, Balogh Gyula tollából születet verseket hallhattunk. Emellett a klasszikusok is megszólaltak:  József Attila, Varró Dániel, Szabó Lőrinc, Ady Endre verseivel ünnepeltük a kultúra napját. Szereplők: Bartók Gary, Hadzsy János, Lipták László, Péterffy Andrea, Varga Norbert.

Köszönjük nekik a kellemes estét!

Képek itt: http://algyokultura.hu/index.php/kepek
 

További hírek

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Hatvanban, a XXI. ITF Taekwon-do Nemzetek Kupáját. A versenyre, 8 ország több mint 300 sportolója nevezett. A harcművészek küzdelem és formagyakorlat kategóriákban mérhették össze tudásukat. Az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztálya 3 fővel képviseltette magát, akik 2 éremmel térhettek haza.

2023. május 31. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Képviselő-testülete a 2023. május hó 31. napján tartott ülésén, a 148/2023. (V.31.) Kt, határozatával megállapította, hogy az Algyő Nagyközség Önkormányzata tulajdonában álló víziközművek koncessziós szerződés keretében történő üzemeltetésére a Szegedi Vízmű Zrt részéről benyújtott pályázat érvényes, a pályázati eljárás eredményes.

2023. május 31. | Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Egészségház u. 42. I. emelet 4. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Az „Esély Otthon az algyői fiataloknak" (EFOP-1.2.11-16-2017-00045) elnevezésű pályázat keretében az Algyő, Kosárfonó utca 16. szám alatti ingatlanban 13 lakás került kialakításra. Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet 11 lakásingatlan kedvezményes használatára.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. fsz. 2. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

×