× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A Helyi Választási Iroda Hirdetménye

|
2022. február 09. | Önkormányzat

Tisztelt Választópolgárok!

Magyarország Köztársasági Elnöke 2022. április 3. napjára országgyűlési képviselők választását és országos népszavazást tűzött ki.

A szavazóhelyiségben az szavazhat, aki a kinyomtatott szavazóköri névjegyzékben szerepel. Azt a választópolgárt, aki legkésőbb 2022. január 26-án a szavazóköri névjegyzékben szerepel, a Nemzeti Választási Iroda értesítő megküldésével tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe vételéről. Az értesítőt a választópolgár értesítési címére, ennek hiányában lakcímére postai úton 2022. február 11-ig kell megküldeni. Aki az értesítést nem kapja meg, az a Helyi Választási Iroda vezetőjétől igényelheti az értesítőt, de az nem feltétele a szavazáson való részvételnek.

Névjegyzékkel kapcsolatos kérelmek:

1. Ha a választópolgár a szavazás napján Magyarországon, de a lakóhelyétől eltérő településen tartózkodik, átjelentkezéssel szavazhat. 
Az átjelentkezés iránti kérelmet a magyarországi lakcíme szerinti helyi választási irodának legkésőbb 2022. március 25-én (pénteken) 16.00 óráig lehet benyújtani. Átjelentkezéskor a lakóhely szerinti jelöltre lehet szavazni.
A kérelmezőt a helyi választási iroda vezetője felveszi az érintett település kijelölt szavazókörének névjegyzékébe, és törli a lakóhelye szerinti szavazókör névjegyzékéből. Így az átjelentkező választópolgár kizárólag abban a szavazókörben adhatja le szavazatát, ahova átjelentkezett. 
A választópolgár levélben vagy ügyfélkapus azonosítás nélkül 2022. március 25-én 16:00 óráig, személyesen vagy ügyfélkapus azonosítással 2022. április 2-án 16:00 óráig módosíthatja, vagy visszavonhatja átjelentkezési kérelmét.

2. Az a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár, aki a szavazás napján, külföldön szeretne élni a választójogával, külképviseleten (nagykövetségen, főkonzulátuson) adhatja le szavazatát.
A külképviseleten való szavazáshoz a választópolgárnak kérelmeznie kell a külképviseleti névjegyzékbe történő felvételét legkésőbb 2022. március 25-én 16.00 óráig, a magyarországi lakcíme szerinti helyi választási irodától. 
A kérelem alapján a helyi választási iroda vezetője felveszi a választópolgárt a külképviseleti névjegyzékbe, egyidejűleg törli a lakóhelye szerinti szavazók névjegyzékéből. Így a szavazás napján a választópolgár kizárólag a megjelölt külképviseleten adhatja le szavazatát.
 A választópolgár 2022. március 25-én 16:00 óráig módosíthatja, 2022. március 30-án 16:00 óráig visszavonhatja külképviseleti névjegyzékbe vételi kérelmét.

3. Az a választópolgár, aki valamely nemzetiséghez tartozónak vallja magát és nemzetiségi választópolgárként kíván szavazni, annak 2022. március 18-án 16.00 óráig kell kérnie a nemzetiségi névjegyzékbe való felvételét, azonban amennyiben az országgyűlési választásokon nemzetiségi választópolgárként akar részt venni, akkor nem szavazhat pártlistára, hanem csak a nemzetiségi országos önkormányzata által állított listára (egyéni jelölt mellett). A nemzetiségi listával a nemzetiségek kedvezményes mandátumot szerezhetnek a Parlamentbe.

4. Az a választópolgár, aki a szavazóköri névjegyzékben szerepel, de egészségi állapota, házi karantén elrendelése, fogyatékossága vagy fogva tartása miatt nem tud megjelenni a szavazóhelyiségben:

- levélben vagy ügyfélkapus azonosítás nélkül interneten 2022. március 30-án 16:00 óráig,
- személyesen 2022. április 1-én 16:00 óráig,
- ügyfélkapus azonosítással interneten vagy a szavazatszámláló bizottsághoz történő kézbesítéssel a szavazás napján, 2022. április 3-án 12:00 óráig nyújthat be mozgóurna iránti kérelmet.

A mozgóurna iránti kérelmet módosítani 2022. április 1-én 16:00 óráig lehet.

Mozgóurnával való szavazás esetén a szavazatszámláló bizottság két tagja felkeresi a választópolgárt az általa megadott címen. Aki mozgóurnát kért, a szavazóhelyiségben „hagyományos módon” nem szavazhat, kizárólag azon a címen, amely a mozgóurna iránti kérelmén szerepel.

Algyőn Helyi Választási Iroda működik a választások lebonyolítására. A Helyi Választási Iroda elérhetőségei:

HVI vezetője: dr. Varga Ákos jegyző 
hivatali helyiségének címe: Algyői Polgármesteri Hivatal 6750 Algyő, Kastélykert u. 40. telefonszáma: +36 62 517511
e-mail címe: jegyzo@algyo.hu

HVI vezető-helyettese: Zakarné Gscheidt Tímea
hivatali helyiségének címe: Algyői Polgármesteri Hivatal 6750 Algyő, Kastélykert u. 40.
telefonszáma: +36 62 517517 / 913
e-mail címe: jegyzoiiroda@algyo.hu 

Az országgyűlési választással és országos népszavazással kapcsolatos felvilágosításért a Helyi Választási Irodához fordulhatnak jelen tájékoztatóban foglalt elérhetőségeken, valamint további információk elérhetőek a https://vtr.valasztas.hu/ weblapon. Az elektronikusan benyújtható, ill. papír alapú kérelmek elérhetősége: https://www.valasztas.hu/ugyintezes .

Algyő, 2022. február 1.

dr. Varga Ákos HVI vezető

 

További hírek

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

×