× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A családokról szólt minden az algyői Szent Anna-plébánián

|
2020. szeptember 01. | Egyház

Hálaadó szentmisével, közös bográcsozással, játékokkal, tánccal és kutyás bemutatóval búcsúztatták a nyarat a hívek Algyőn. Fazakas Attila plébánostól megtudtuk, ezzel az eseménnyel igyekeztek pótolni az elmaradt napközis tábort.

A járványhelyzet miatt idén elmaradt a napközis tábor, amit minden évben a Szent Anna-plébánia szervez, azonban nem maradtak program nélkül a gyerekek. Augusztus utolsó szombatján ugyanis családi napot szervezett az egyházközség. Fazakas Attila plébános elmondta, tavasszal át kellett gondolniuk, hogy milyen keretek között tudnák a gyerekeket táboroztatni, de végül úgy döntöttek, ezen a nyáron nem lesz ilyen eseményük, ezt szerették volna most pótolni a nyárzáró rendezvénnyel.

Tíz-tizenkét család vett részt a programon, Gyalay Mónika édesanya szerint aki ott volt, az biztosan jól érezte magát. Mint mondta, a szünidő alatt sajnos kevesebb idejük jutott arra, hogy a gyermekekkel közös programokat szervezzenek, ezért is volt jó alkalom a családi nap, mert ezt részben pótolni tudták. Hozzátette, templomba is a gyermekekkel közösen járnak, hiszen a szülői példamutatást rendkívül fontosnak tartják.

Reggel közös imádsággal és beszélgetéssel indult a program, majd Boldizsár Tamás alaposan átmozgatta a kicsiket és a nagyokat egy játékos táncház során. Ezt egy kutyás bemutató követte, Mónika lánya, Nóri szerint ez volt a legjobb az egész napban. Megtudtuk, ő kutyaimádó, a bemutatón látottak alapján pedig még több mindent tud majd megtanítani Folti nevű kutyájának.

Ebédre az édesapák főztek közösen bográcsban, a desszertet pedig az édesanyák, nagymamák vitték. Délután kézműves-foglalkozás, egyházi énekek tanulása volt, valamint a közös játék sem maradt el. A családi nap méltó lezárásaként hálaadó szentmisét tartottak.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2020. október 03. – október 23-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2020. szeptember 28. | Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az Emberi Erőforrás Minisztériummal együttműködve kiírja a 2021. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot.

2020. szeptember 25. | Bővebben

Csaknem ötven babát köszöntöttek Algyőn, ahol kitűzött cél a településen élők számának folyamatos növelése. Az Anyatejes Táplálás Világnapjához csatlakoztak szeptember 19-én, értékes programokat kínáltak a családoknak.

2020. szeptember 21. | Egészség, életmód Bővebben

Tájékoztatom, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ország valamennyi településére kiterjedő, általános mezőgazdasági összeírást hajt végre, „Agrárcenzus, 2020” elnevezéssel.

2020. szeptember 18. | Gazdaság Bővebben

Országos Felhasználói Elégedettségi Felmérést végeztet a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) a víziközmű-szolgáltatókkal együttműködve.

2020. szeptember 17. | Gazdaság Bővebben

×