× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

25 milliárdból újul meg a 47-es út megyei szakasza

|
2014. április 30. | Gazdaság
A napokban közzétették a Magyar Közlönyben a 47-es számú főút Csongrád megyei szakaszainak felújításáról szóló kormányhatározatot, ezzel tehát hivatalosan is zöld utat kapott a beruházás.

A közölt számok szerint a főútvonal burkolatának megerősítésére 13 milliárd 58 millió forintot költ a kivitelezéshez szükséges támogatást megigénylő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Ebből az összegből a pálya Orosházát Hódmezővásárhellyel összekötő út megyei szakaszán 20 kilométer kerékpárút is épül.

A munkaterv szerint a Szeged-Algyő közötti rész külön projekt keretében újul meg. Erre – a fent említett összegen felül – további 12,68 milliárd forintot fordítanak. Algyőt a határozat értelmében egy közel 7 kilométeres szakaszon bicikliút köti majd össze a megyeszékhellyel.

Mindkét beruházás 100 százalékos támogatási intenzitású. A projekteket teljes egészében pályázati forrásból finanszírozzák.
 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×