× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

25 milliárdból újul meg a 47-es út megyei szakasza

|
2014. április 30. | Gazdaság
A napokban közzétették a Magyar Közlönyben a 47-es számú főút Csongrád megyei szakaszainak felújításáról szóló kormányhatározatot, ezzel tehát hivatalosan is zöld utat kapott a beruházás.

A közölt számok szerint a főútvonal burkolatának megerősítésére 13 milliárd 58 millió forintot költ a kivitelezéshez szükséges támogatást megigénylő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Ebből az összegből a pálya Orosházát Hódmezővásárhellyel összekötő út megyei szakaszán 20 kilométer kerékpárút is épül.

A munkaterv szerint a Szeged-Algyő közötti rész külön projekt keretében újul meg. Erre – a fent említett összegen felül – további 12,68 milliárd forintot fordítanak. Algyőt a határozat értelmében egy közel 7 kilométeres szakaszon bicikliút köti majd össze a megyeszékhellyel.

Mindkét beruházás 100 százalékos támogatási intenzitású. A projekteket teljes egészében pályázati forrásból finanszírozzák.
 

További hírek

Algyőnek számos olyan lakosa volt az idők folyamán, akik hírét vitték községünknek. Tehetségükkel, munkájukkal és odaadásukkal példát állítva mindenki elé. Egy elhivatott algyői fiatalember is erre az útra lépett, és hétről hétre méretteti majd meg magát a TV2 Dancing with the Stars – Mindenki táncol című műsorában...

2020. október 20. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. emelet 6. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására.

2020. október 19. | Önkormányzat Bővebben

Régi edények és különböző használati tárgyak, de még a nyolcvanas évekből származó Grundig tévé is van abban – a hétvégén átadott – algyői Látványraktárban, aminek a tájházban találtak helyet.

2020. október 19. | Kultúra Bővebben

Egy török pipát is rejtett a kert Algyőn, még mindig egészben van, a tulipános minta is látszik rajta. Emellett Árpád-, bronz- és avarkori tárgyak maradványai is előkerültek a föld alól, tárlaton mutatják be ezeket.

2020. október 16. | Kultúra Bővebben

Mórahalom–Algyő 0–2 (0–0)

2020. október 14. | Sport Bővebben

×