× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

2013. évi Gyermekvédelmi Tanácskozás

|
2013. április 19. | Napjaink

Az idei Gyermekvédelmi tanácskozást 2013. március 20-án az algyői Faluház klubtermében rendezték meg. Ott valamennyi gyermekvédelemmel kapcsolatos feladatot ellátó intézmény képviseltette magát: az algyői önkormányzat, az ESZI Védőnői szolgálata, az ESZI Bóbita Bölcsőde, az ESZI Családsegítő Szolgálat, az ESZI Gyermekjóléti Szolgálat, az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola, az algyői Szivárvány Óvoda, a F.É.K. KHT Ifjúsági Klub, a Dinamix Ifjúsági Kerekasztal, a rendőrség, a gyermekrendelő, a Faluvédő Polgárőrség.

A múlt év Gyermekvédelmi beszámolót, a javaslatokat megvitatták a tanácskozás résztvevői. A legfontosabbnak a 14–18 éves korosztálynak szóló program-ötleteket tartották a hétvégi szabadidő hasznos eltöltésére. A F.É.K. KHT Ifjúsági Klub és a Dinamix Ifjúsági Kerekasztal képviselői megegyeztek, hogy a jövőben bővítik programkínálatukat. A 14 év alatti gyermekeknek a település több intézményében van lehetősége rendszeres délutáni programokon, rendezvényeken részt venni.

Szó esett még a kamerarendszer bővítéséről, a fiatalok által látogatott tereken, újabb padok kihelyezéséről.

A rendőrség és a polgárőrség megítélése szerint a vandalizmus a faluban az utóbbi időben nem jellemző.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a fent említett intézmények, szervezetek képviselôinek a 2012-es évben tanúsított áldozatos munkájukért az algyői Egyesített Szociális Intézmények nevében.

 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×