Hírek önkormányzat Turisztika Közérdekű információk Események

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Algyőn

 

RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS A PROJEKTRŐL

Projekt célja:


A jelenlegi, üzemeltetési és fenntarthatósági problémákat okozó állapot orvoslása. Ennek érdekében az épületenergetikai felújításon (szigetelés, nyílászárók cseréje, gépészet, villamos hálózatok) kívül korszerű kondenzációs gázkazánokat, és azokhoz kapcsolódóan kazánház korszerűsítést és kéményépítést terveztünk. 
A fejlesztéssel érintett 3 db intézmény: Algyői Polgármesteri Hivatal, Civil Szervezetek Háza és az Egészségház.
A megvalósítással jelentősen csökkenek az épületek /intézmények fenntartási költségei.

 

A Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítésének bemutatása:


Az épület felújítását, korszerűsítését, az épület külső utólagos hőszigetelését, födém hőszigetelését, nyílászáró cseréjét, fűtés korszerűsítését az utcai épületrész talajnedvesség elleni szigetelését terveztük. A felújítások során az utcai homlokzat új homlokzatfestést fog kapni. Az egész épületben a szükséges helyeken világítás korszerűsítés is történik, mely során LED világítótestek kerülnek felszerelésre. Az épületben tűzjelző rendszer, riasztó kiépítésre került, ezek működésének ellenőrzését a felújítási munkálatokat követően el kell végezni.

Az orvosi rendelő épületének energ. korszerűsítése:

 

Az épület felújítását, korszerűsítését, az épület külső utólagos hőszigetelését, födém hőszigetelését, nyílászáró cseréjét, fűtés korszerűsítését a gyermekorvosi épületrész talajnedvesség elleni szigetelését terveztük. Az épületre megújuló energia hasznosítására 5 kW rendszerteljesítményű napelem kerül felhelyezésre a Nyugati oldalra. A korábban elkészült akadálymentes Wc és rámpa megfelelő. Az akadálymentes parkoló kialakítását az épület előtti parkolóban felfestéssel és táblával jelölve alakítjuk ki.

A civilház energetikai korszerűsítésének fejlesztése:

 

Az épület felújítását, korszerűsítését, az épület külső utólagos hőszigetelését, födém hőszigetelését, nyílászáró cseréjét, fűtés korszerűsítését valamint az udvari melléképület azbesztmentesítését terveztük. Épületben a meglévő gázkonvektorok elbontásra kerülnek, helyette új kondenzációs gázkazán kerül felszerelésre, melyről radiátoros fűtés fog működni. A radiátorokhoz futó gépészeti vezetékek falhoronyba bevésve kerülnek kialakításra. Az egész épületben a szükséges helyeken világítás korszerűsítés is történik, mely során LED világítótestek kerülnek felszerelésre.

A beruházásról készített képeket az alábbi linken tekintheti meg: link