Algyő
...a Tisza virága
  • 201712-tiszaparttel
  • kb slide 2017 nov
  • 201707-Tajhaz slide
  • 201707-furdo
A 2005-ben alakult szegedi székhelyű Kozmosz egyesület a dél-alföldi régióban egyedülálló módon tanít akrobatikus rock and roll táncot a 4 éves korú óvodásoktól egészen a felnőtt korosztályig. A civil csoport eltökélt célja, hogy minél több fiatal életébe csempéssze bele a tánc, a mozgás, a sportos élet szeretetét, üzenetük mindig aktuális: A kiegyensúlyozott, egészséges élethez elengedhetetlen a mozgás!

A jelenleg több száz diákot megmozgató táncegyesület számos eseményen, fellépésen valamint rendezvényen lép fel koreográfiáival, így a kis tanoncoknak lehetőségük van széles közönség előtt megcsillogtatni tánctudásukat, na meg persze csinos csillogó-villogó fellépő ruháikat. A szervezet oktatója, az algyői születésű valamint jelenleg is ott élő Szilágyi-Perjési Csenge már kisgyermekkora óta űzi ezt a sportos táncstílust, és immár felnőttként – egyben táncoktatóként - szeptembertől fog edzéseket tartani az Algyői Faluházban. Két csoport indul; 4-6 éves óvodás lurkók, valamint a 6 év feletti kisiskolások jelentkezhetnek a ritmusérzéket és az összehangolt mozgást rendkívül jól fejlesztő vidám hangulatú táncedzésekre.

A Kozmosz oktatóinak lelkes csapata úgy véli, habár a tánc összetett mozgáskultúrájának oktatását óvodáskorú gyermekeknél érdemes elkezdeni - hiszen a feladatok teljesítéséhez ebben a korban rendelkeznek megfelelő fizikai és összpontosítási képességgel – azonban az ifjúság aktivitás-igénye és mozgás-szeretete még fiatalabb korban is kialakítható. Ezen felismerésen felbuzdulva, az idei évtől baba-tornát tart az 1–4 éves tipegők és nagyobb totyogók részére, a már fentebb említett Szilágyi-Perjési Csenge vezetésével. A Kozmosz Egyesület központi helyén – a Szeged Plázán túl – Algyőn is szeretné megmozgatni a már stabilan járni tudó csimotákat babatornáival, melyeken játékos mondókákon és fizikai feladatokon keresztül szinte észrevétlenül fejlődik a tipegők beszédkészsége és mozgáskoordinációja. Csenge csodás mesevilágba varázsolja el a picúrokat, ahol várja őket a csigaháton lovagolás, labdagombóc főzés, cirkuszi kuckóban bújócskázás, meseejtőernyőben hintázás, és még sok-sok más varázslatos fantáziafeladat, melyeket mind-mind kipróbálva a totyogónk újra jönni szeretne majd.

Remélem felkeltettem minden becses anyuka, apuka, és nagyszülő olvasó érdeklődését. Elmondhatjuk, hogy a Kozmosz megér egy próbát. Találkozzunk szeptemberben az Algyői Faluházban!

Elérhetőségeink – telefonszám: 20/941-7212, honlap: www.kozmosz.com
Algyő Nagyközség Képviselő-testületének ülése (2017.11.23.)
Elég lett a háborúsdiból, új választást írnak ki

Elmérgesedett az algyői képviselő-testület két tábora közötti helyzet. A Csongrád megyei település a helyi fideszes többség miatt a polgármester munkáját akadályozva korábban több beruházástól is elesett. A legutóbbi tanácskozáson a testület végül a feloszlatás mellett döntött. Időközi választás várhatóan szeptemberben lesz.