Algyő
...a Tisza virága

Gyógyászati szolgáltatások a Borbála Gyógyfürdőben

Gyógyúszás: A gyógyúszás során végzett speciális gyakorlatok alkalmasak különböző betegségek kialakulásának megelőzésére, valamint a deformitások korrigálására.

Tangentor kezelés: Más néven víz alatti vízsugármasszást egy szabályozható erősségű és irányítható, testmeleg vízsugárral masszírozzák a kezelendő testrészt, a vénás folyásnak megfelelően. A kezelés időtartama 10-20 perc, az eredményes gyógyulás érdekében több kezelésre van szükség.

Gyógymasszázs: A test teljes felületé adott fogásokkal, kezelési céllal alkalmazott mechanikus és bioelektromos inger, melyre a válaszreakció a testtől a fizikai gyógyulás. A test masszázs javítja a vérkeringés, a szívműködést, a légzést, anyagcserefolyamatokat és az idegműködést.

Víz alatti csoportos gyógytorna: A víz alatti mozgás sokkal hatékonyabb és könnyebb, hiszen itt kisebb gravitációs erő érvényesül, mint a szárazföldön. Célja, hogy tehermentesítve legyen a gerinc és az alsó végtagok, miközben könnyedén növeljük izmaink erejét.

Medencefürdő: A fürdőkúra alatt az izmok körfogatában, erejében és fájdalmaiban, a mozgáskorlátozottságban hoz változást és az ízületekre is jótékony hatást fejt ki. Kültéri gyógyvizes medencénk a rehabilitációs megbetegedések mellett a térd és gerinc degeneratív megbetegedéseire és a gyógyvíz ezekre gyakorolt hatásaira irányul.

Teljes árú fizikoterápiás kezeléseink:

  • Szelektív ingeráram kezelés
  • Stabilgalván kezelés
  • Dia dinamikus kezelés -iontophorezis
  • Tens kezelés
  • Interferencia kezelés
  • UH kezelés

 

 

 

 

A pihentető kikapcsolódásra vágyó idelátogató számos érdekes és értékes programlehetőséget talál a csendes, de mégis mindig aktív településen. Érdemes felkeresni a római katolikus Szent Anna Templomot, mely középkori eredetű. Akik a kerámia, az üvegtechnikák, a tűzzománc és egyéb népi kismesterségek iránt érdeklődnek, azoknak kitűnő programokat kínál az Alkotóház. A falu szülötte Gálné Nagy Ildikónépi iparművész, aki hagyományos parasztszövőszéken, kézi szövési technikával, rongy, pamut és gyapjú alapanyagokból készít szőnyegeket, díszpárnákat. Műhelye nyitott a látogatók előtt, ahol az érdeklődők ki is próbálhatják a kézügyességüket. A művészeti foglalkozások után, mindenkinek ajánljuk a vérpezsdítő helyi tánccsoport a Zsibongó néptáncegyüttes megtekintését. Az együttesben egyedülálló módon három korosztály egyszerre ropja a színpadon. További érdekes programnak ígérkezik a településen található egzotikus madárgyűjtemény, vagy a pálinkafőzde megtekintése is. Akik további kulturális programra vágynak a település Faluházában színházi esteken, koncerteken, kiállításokon előadásokon vehetnek részt.

 

A Tájház közvetlen szomszédságában található az EzerJóHáz, mely a helyi gyógynövénytermesztés központja. A bemutató- és gyakorlókertben gyógynövénytúrán vehetnek részt az ide látogatók, ahol betekintést nyerhetnek a gyógynövénytermesztés és feldolgozás folyamatába. Kellemes kikapcsolódást biztosít a kert a család minden tagjának, rendszeres előadásokkal, életmód tanácsadással, és a helyben termesztett gyógynövényekből készült termékek kóstolóival. A kertben található szőlőültetvény megalapozza a bor és a kultúra összekapcsolódását, melynek eredményeképpen tavasztól őszig irodalmi esteknek, színházi produkcióknak, komoly- illetve népzenei programoknak biztosít különleges helyszínt.