× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Új bölcsődét építene és jégpályát is szeretne részben TAO-s forrásokból Algyő

|
2018. november 16. | Migrált hírek

A 33 méteres medence kivitelezését napokon belül elkezdik Algyőn, ahol jövőre pályázatot nyújtanak be egy új bölcsőde kialakítására - mondta el Molnár Áron polgármester a Faluházban tartott közmeghallgatáson.

Folyamatosan növekszik a gyermeklétszám, az óvoda évek óta maximális kihasználtsággal működik, míg a bölcsődénél már várólista is van – indokolta Molnár Áron, Algyő polgármestere a szerdai közmeghallgatáson, hogy miért van szükség új intézményre. Az intézményeket a jelenlegi területen már nem tudják tovább bővíteni, ezért döntött úgy a képviselő-testület legutóbbi ülésén, hogy indulnak egy pályázaton, amelynek keretében új bölcsődével gazdagodhat a település. Az intézményt az általános iskola közelébe szeretnék megépíteni, amihez egy telket meg kell vásárolnia az önkormányzatnak. Molnár megjegyezte, az adott terület tulajdonosa 3 éve már felajánlotta megvételre azt, ám az akkori testületi többség nem támogatta a vásárlást. Most újból tárgyalásokba kezdtek.

A jövő évre áthúzódó beruházásokkal kapcsolatban a polgármester elmondta, a délnyugati lakópark első ütemében már az utakat aszfaltozzák, ám járdát csak akkor építenek, ha már minden telektulajdonos megkezdte az építkezést. A fejlesztés második ütemében pedig hamarosan a közművek kiépítése indulhat meg, és várhatóan a jövő év elejére be is fejeződik.

Elhangzott az is, hogy amennyiben minden az ütemterv szerint halad, jövő nyáron már az új medencét is üzembe tudják helyezni, a sátortető pedig őszre készül el. Feladat azonban még van a projekttel, a TAO-támogatások összegyűjtése még nem fejeződött be. Kiderült, hogy szintén részben TAO-s forrásokból jégpályát is szeretnének Algyőn, az érintett terület közművesítése már folyamatban van. Szintén áthúzódó beruházás a Négyszög tó mint záportározó fejlesztése, amelynek célja, hogy a település északi részéről elvezetett csapadékvizet összegyűjtse. A régi rakodónál is dolgozik a kivitelező, ott megerősítik a támfalat, jövőre új kikötő fogadja a hajótulajdonosokat, egy sikeres szerb–magyar pályázat révén pedig fedett közösségi tér is létesül.

A közmeghallgatáson Balogh Tünde főépítész a településképi rendelettervezetet ismertette, amit november 21-éig véleményezhet a lakosság. Gonda János javaslatot is tett a kiegészítésre, szerinte az 1968-as kútkitörést megörökítő olajbányász emlékművet fel kellene venni a műemlékek közé, továbbá a repüléstörténeti emléktáblát is, építmények vonatkozásában pedig a hangárt. A főépítész elmondta, az önkormányzat dönt a védendő értékekről, ám a településképi rendelet évente több alkalommal is módosulhat, igazodva az igényekhez.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×